Halas csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 6 db halászlékocka
- 3 ek fűszerpaprika
- só
- chili paprika
Tálaláshoz:
- 50 dkg metélt tészta
Elkészítése:
A halas csirke egy igen változatosan elkészíthető étel azaz “Ahány ház, annyi szokás!” Mi itt Baján és környékén a bajai halászléhez hasonló módon szeretjük és készítjük!
A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.
Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként ráhintjük a fűszerpaprikát, 1 tk sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük, attól függően, hogy tanyasi csirkéből, vagy egyszerű boltiból készítjük!
Ezalatt a metélt tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.
Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Sokan őrölt borsot is tesznek a halas csirkébe, mi inkább halászlésen igénylejük, de a bors semmit nem ront az ízén, sőt! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »