Halas csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 6 db halászlékocka
- 3 ek fűszerpaprika
- só
- chili paprika
Tálaláshoz:
- 50 dkg metélt tészta
Elkészítése:
A halas csirke egy igen változatosan elkészíthető étel azaz “Ahány ház, annyi szokás!” Mi itt Baján és környékén a bajai halászléhez hasonló módon szeretjük és készítjük!
A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.
Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként ráhintjük a fűszerpaprikát, 1 tk sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük, attól függően, hogy tanyasi csirkéből, vagy egyszerű boltiból készítjük!
Ezalatt a metélt tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.
Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Sokan őrölt borsot is tesznek a halas csirkébe, mi inkább halászlésen igénylejük, de a bors semmit nem ront az ízén, sőt! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »