Halas csirke recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirke
- 3 fej vöröshagyma
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1 db tv paprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 6 db halászlékocka
- 3 ek fűszerpaprika
- só
- chili paprika
Tálaláshoz:
- 50 dkg metélt tészta
Elkészítése:
A halas csirke egy igen változatosan elkészíthető étel azaz “Ahány ház, annyi szokás!” Mi itt Baján és környékén a bajai halászléhez hasonló módon szeretjük és készítjük!
A csirke ízlés szerint összeállított részeit átmossuk és közepes darabokra vágjuk.
Egy magasabb falú edénybe téve hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot (vagy ezek hiányában 1 kisebb merőkanál natúr lecsót), felöntjük annyi hideg vízzel, hogy jó bőven ellepje és közepes lángon felforraljuk. Amíg a a csirke felforr, egy kis tálban a halászlékockákat villával összetörjük, majd a bort és a fokhagymát hozzáadva jól összekeverjük.
Miután felforrt az étel, beleöntjük a boros-halkockás keveréket és kanalanként ráhintjük a fűszerpaprikát, 1 tk sóval ízesítjük és miután ismét felforrt, lassú lángon félig lefedve legalább 1-1,5 órán át főzzük, attól függően, hogy tanyasi csirkéből, vagy egyszerű boltiból készítjük!
Ezalatt a metélt tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, egyszer hideg vízzel átöblítjük, leszűrjük és tálalásig lefedve tartjuk.
Miután a csirkehús puhára főtt, egy utolsó kóstolással még sóval ízesíthetjük. Még forrón metélt tésztával, illetve ízlés szerint kenyérrel és csípős paprikával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Sokan őrölt borsot is tesznek a halas csirkébe, mi inkább halászlésen igénylejük, de a bors semmit nem ront az ízén, sőt! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










