Hagymaágyon sült csirkemáj recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1/2 TV paprika
- só, bors ízlés szerint
- zöld fűszerek szárított lestyán, borsikafű (csombor), petrezselyemzöld
- késhegynyi chili
- 1 aszalt paradicsom
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemájat, lecsepegtetjük róla a vizet. Közben összevágjuk a hagymát és a paprikát.
Egy mély, levehető fülű serpenyőben vagy sütőbe tehető edényben a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, aszalt paradicsomot, sót és borsot teszünk rá, majd rátesszük a májat.
Ízesítjük a zöldfűszerekkel: csombor, lestyán, petrezselyemzöld, majd frissen őrölt borsot teszünk rá és egy kicsit összerázogatjuk, majd 200 fokos, forró sütőbe toljuk.
10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.
Forrón tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.