Hagymaágyon sült csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 2 fej vöröshagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1/2 TV paprika
- só, bors ízlés szerint
- zöld fűszerek szárított lestyán, borsikafű (csombor), petrezselyemzöld
- késhegynyi chili
- 1 aszalt paradicsom
- 2 ek olaj
Elkészítése:
Megmossuk a csirkemájat, lecsepegtetjük róla a vizet. Közben összevágjuk a hagymát és a paprikát.
Egy mély, levehető fülű serpenyőben vagy sütőbe tehető edényben a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, aszalt paradicsomot, sót és borsot teszünk rá, majd rátesszük a májat.
Ízesítjük a zöldfűszerekkel: csombor, lestyán, petrezselyemzöld, majd frissen őrölt borsot teszünk rá és egy kicsit összerázogatjuk, majd 200 fokos, forró sütőbe toljuk.
10 perc után óvatosan megfordítjuk, addig sütjük amíg szép színt kap.
Forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









