Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcsös csirketokány recept

Gyümölcsös csirketokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csontos csirkemell
    • 10 dkg őszibarackbefőtt
    • 10 dkg szilvabefőtt
    • 10 dkg almabefőtt
    • 4 dkg vaj
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl fehérbor
    • 1 ek finomliszt
    • 1 kk curry
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 zellerlevél
    • 1 vöröshagyma
    • fél csokor petrezselyem
    • egész bors
    • rozmaring
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A csirkemelleket megmossuk, kicsontozzuk, és a húsról lefejtjük a bőrt. A csontokból és a bőrből levest főzünk a zöldségek és a fűszerek hozzáadásával.

    A csirkehúst kisujjnyi darabokra vágjuk. Olvasztott vajban, mérsékelt tűzön kevés finomra vágott vöröshagymát megfonnyasztunk. Hozzáadjuk a darabolt csirkehúst, megsózzuk, és az egészet kevergetve 3-4 percig pirítjuk. Amikor az edény alján lévő folyadék elpárolgott, kevés liszttel megszórjuk, és rövid ideig tovább pirítjuk.

    Meghintjük curryvel, finomra vágott petrezselyemmel, hozzáöntjük a száraz fehérbort, a tejszínt és a leszűrt 5 dl csirkelevest. Az egészet lassú tűzön, az edényt többször megrázogatva, puhára pároljuk.

    Amikor megpuhult a csirke, beletesszük az őszibarack-, szilva- és almabefőttet. Még egyszer felforraljuk, majd burgonyapürével tálaljuk.

    A gyümölcsös csirketokány kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 90 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá