Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyros pitában recept

Gyros pitában
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell
    • 1 csomag gyros fűszerkeverék
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 kígyóuborka
    • 2 lila hagyma
    • 2 paradicsom
    • 10 dkg savanyú káposzta
    • 2 dl natúr joghurt
    • 4 gerezd fokhagyma
    • őrölt, csípős pirospaprika ízlés szerint

    Pitához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 ek étolaj
    • 1 tk cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2 kk só
    • 3 dl víz

    Elkészítése:

    A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

    A pita elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel, vagy géppel jól kidagasztjuk.
    Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.

    Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
    A golyókat kinyújtjuk 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig.
    Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük és letakarjuk, hogy puha maradjon.

    Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a lila hagymát, a paradicsomot, az uborkát, felaprítjuk a savanyú káposztát és leveleire tépjük a salátát.

    A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával. Ezt a mennyiséget megfelezzük, és az egyiket meghintjük őrölt erős paprikával.

    A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan egy oldalon felvágjuk.

    A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszeres húst.

    Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk ízlés szerint a sima, vagy csípős fokhagymás öntettel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá