Hozzávalók:
Pitához:
Elkészítése:
A húst kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A fűszerkeveréket összekeverjük az olajjal, beleforgatjuk a húst, és éjszakára, de legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A pita elkészítéséhez az élesztőt felfuttatjuk fél bögre cukros vízben. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és a maradék vizet, majd kézzel, vagy géppel jól kidagasztjuk.
Letakarjuk, és 1 óráig kelesztjük.
Miután megkelt, 8 részre osztjuk, golyókat formázunk. A sütőt nagyon forróra előmelegítjük, a tepsibe sütőpapírt teszünk.
A golyókat kinyújtjuk 15 cm-es kör alakra. 4 percig sütjük az egyik felét, majd megfordítjuk, és így is sütjük 4 percig.
Nem kell megpirulnia. Ha megsült, tálba szedjük és letakarjuk, hogy puha maradjon.
Amíg kel a tészta, felkarikázzuk a lila hagymát, a paradicsomot, az uborkát, felaprítjuk a savanyú káposztát és leveleire tépjük a salátát.
A joghurtot elkeverjük az áttört fokhagymával. Ezt a mennyiséget megfelezzük, és az egyiket meghintjük őrölt erős paprikával.
A pitát egy hegyes kés segítségével felszúrjuk, és kb. 10-12 cm hosszan egy oldalon felvágjuk.
A wokot felforrósítjuk, és erős tűzön megpirítjuk a fűszeres húst.
Ezután a pitát, mint egy tasakot megtöltjük egy adag hússal, a felaprított zöldségekkel, végül meglocsoljuk ízlés szerint a sima, vagy csípős fokhagymás öntettel.