Gyros recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csirkemell filé csíkokra vágva
- 1 tasak gyros fűszerkeverék
- 4 evőkanál olaj
- 1 kis dobozos tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- kapor
- kevés tej
Elkészítése:
Az olajban elkeverjük fűszert és a felvágott húst, majd letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a húst a páccal együtt egy serpenyőbe tesszük és plusz zsiradék hozzáadása nélkül kisütjük.
A szószhoz a tejfőlben elkeverjük a zúzott fokhagymát, az aprított kaprot, sót és annyi tejet, hogy kissé folyós legyen.
A kész húst hasábburgonyával, salátával (ki mit szeret) és a szósszal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









