Grillezett fűszeres combok, kurkumás-fokhagymás kuszkusszal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6-8 db csirkecomb kifilézve
- 120 ml joghurt (páchoz)
- szükség szerint olívaolaj (páchoz)
- ízlés szerint fűszerek
- ízlés szerint fokhagyma
Körethez:
- 1 adag kuszkusz
- 1-2 kk fokhagymakrém
- 1 kk kurkuma
- 1 kk ételízesítô
- 5 dkg vaj
Salátához:
- ízlés szerint paradicsom
- ízlés szerint uborka
- ízlés szerint lila hagyma
- ízlés szerint feta sajt
- ízlés szerint olívabogyó
Elkészítése:
Elkészítjük a kétféle pácot. A joghurtba belekeverjük a fokhagymát és a fűszereket. A másik páchoz pedig az olajat használtam, amibe balzsamos-zöld fűszeres öntetet kevertem.
A pácba kevert húsokat 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Grillrácson vagy grillsütőn oldalanként néhány perc alatt megsütjük.
A kuszkuszt egy tálba öntjük. Kicsivel több forró vízzel öntjük le, mint amennyi ellepi. Hozzáadjuk a vajat, a fűszereket és lefedjük. Néhány perc alatt elkészül.
A görög-salátához a zöldségeket daraboljuk és összekeverjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.