Grillezett fűszeres combok, kurkumás-fokhagymás kuszkusszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6-8 db csirkecomb kifilézve
  • 120 ml joghurt (páchoz)
  • szükség szerint olívaolaj (páchoz)
  • ízlés szerint fűszerek
  • ízlés szerint fokhagyma

Körethez:

  • 1 adag kuszkusz
  • 1-2 kk fokhagymakrém
  • 1 kk kurkuma
  • 1 kk ételízesítô
  • 5 dkg vaj

Salátához:

  • ízlés szerint paradicsom
  • ízlés szerint uborka
  • ízlés szerint lila hagyma
  • ízlés szerint feta sajt
  • ízlés szerint olívabogyó

Elkészítése:

Elkészítjük a kétféle pácot. A joghurtba belekeverjük a fokhagymát és a fűszereket. A másik páchoz pedig az olajat használtam, amibe balzsamos-zöld fűszeres öntetet kevertem.

A pácba kevert húsokat 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

Grillrácson vagy grillsütőn oldalanként néhány perc alatt megsütjük.

A kuszkuszt egy tálba öntjük. Kicsivel több forró vízzel öntjük le, mint amennyi ellepi. Hozzáadjuk a vajat, a fűszereket és lefedjük. Néhány perc alatt elkészül.

A görög-salátához a zöldségeket daraboljuk és összekeverjük.