Grillcsirke recept

Hozzávalók:
- 1 szép, konyhakész csirke (kb 1,5 kg)
- 1-2 ek kacsazsír
- só
Elkészítése:
A csirkét megmossuk, szárazra töröljük és alaposan besózzuk kívül-belül.
Hátával lefele egy tűzálló tálba rakjuk és a combokat összekötjük egy spárgával. Kevés kacsazsírral megkenjük a bőrét.
Alsó felső sütési módra állítjuk a sütőt és 200-220 fokra előmelegítjük. 50-70 percig sütjük, néha meglocsoljuk a zsírral és a kisült húslével.
A sütési idő a csirke méretétől függ. A magas hőmérséklet miatt a bőre rögtön ropogós lesz, így a szaftot magában tartja, nem szárad ki hús. Félidőben fordítsuk meg, hogy a melle alul legyen.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »