Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás töltött csirkecomb recept

Gombás töltött csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    • 5 db egész csirkecomb
    • 1 tk mustár
    • bors
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 ek tyúkzsír

    Töltelékhez:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 25 dkg darált sertéshús
    • 4 közepes fej gomba
    • 1 db nyers tojás
    • 2 kis szelet kenyér
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csapott kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors

    Elkészítése:

    A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, kézzel óvatosan a bőre alá nyúlunk helyet készítve a tölteléknek. Ezt a részt bedörzsöljük mustárral. A zöldségeket megtisztítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk.

    A töltelékhez a felkockázott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzáadjuk a vékony darabokra vágott gombát, jól átforgatjuk és együtt 1-2 percig pirítjuk.

    A tűzről levéve hozzáadjuk a darált húst, az apróra vágott petrezselyemlevelet, a tojást, a kicsavart kenyeret, ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk. Ha túl lágy a tészta, korrigálhatjuk 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával. A tölteléket betöltjük a combok fellazított bőre alá.

    Egy közepes tepsit kikenünk kevés tyúkzsírral, beterítjük karikára vágott vöröshagymával és ráfektetjük a megtöltött combokat. Meghintjük sóval, borssal. Ha valaki szereti, megszórhatja szárnyas fűszerkeverékkel is. A sütőt előmelegítjük. A combok közé öntünk kb. 1 dl vizet.

    Alufóliával lefedve 220 fokon addig puhítjuk, míg a villa könnyedén belemegy a hús legvastagabb részébe. Ez nekem kb. 100 perc volt. (Ez természetesen eltérhet, hisz függ a sütőtől és a hús vastagságától is.)

    Ezután az alufóliát eltávolítva, a hőfokot 180-ra csökkentve pirítjuk a combokat. (Nálam kb. 25 perc volt.) Néha a szaftjával meglocsoljuk, hogy ne száradjon nagyon ki a hús.

    Tipp:

    Ritkán töltök csirkecombot, de még ritkábban készül egyben. Inkább csak nagyobb ünnepek alkalmával kerül fel az étlapra. Tegnap vendégeink voltak, már szombaton előkészítettem, megtöltöttem a húsokat, a hűtőben pihent és vasárnap pedig már csak megsütöttem. A technikát és a töltelék összetételét Anyukámtól tanultam. Krumplipüré köretet kínáltam hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek