Csirkecomb gombás töltelékkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 3 db zsemle
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve,
- 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
- 1 csokor vágott petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 15 dkg vargányagomba
További hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb (kb. 1,2 kg volt)
- só
- bors
- majoránna
A csirkecombokat az alábbi fűszerkeverékbe forgattam:
- só
- bors
- őrölt majoránna
Körethez:
- 1 kg apróbb burgonya
A tálaláshoz:
- házi savanyúság
Elkészítése:
A zsemléket vízbe, vagy tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a tojással, majd a töltelék többi hozzávalójával.
A combokat befűszerezzük, majd a bőrüket fellazítjuk, majd egy kiskanál segítségével a bőr alá nyomkodjuk a tölteléket és fehér cérnával összevarrjuk.
Egy tepsibe 3 ek olajat öntünk, elkenjük, majd 1-1,5 dl vizet öntünk bele. Belerakjuk a csirkecombokat, fűszerezzük, majd fóliával lefedve 45 percig 250 fokon sütjük.
Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és a tepsiben lévő zsiradékkal megöntözve pirosra sütjük kb. 10 perc alatt.
A köret elkészítése:
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leöntjük a levét, megpucoljuk és forró olajban aranysárgára sütjük.