Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb gombás töltelékkel recept

Csirkecomb gombás töltelékkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Töltelékhez:

    • 3 db zsemle
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve,
    • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
    • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 15 dkg vargányagomba

    További hozzávalók:

    • 4 db egész csirkecomb (kb. 1,2 kg volt)
    • bors
    • majoránna

    A csirkecombokat az alábbi fűszerkeverékbe forgattam:

    • bors
    • őrölt majoránna

    Körethez:

    • 1 kg apróbb burgonya

    A tálaláshoz:

    • házi savanyúság

    Elkészítése:

    A zsemléket vízbe, vagy tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a tojással, majd a töltelék többi hozzávalójával.

    A combokat befűszerezzük, majd a bőrüket fellazítjuk, majd egy kiskanál segítségével a bőr alá nyomkodjuk a tölteléket és fehér cérnával összevarrjuk.

    Egy tepsibe 3 ek olajat öntünk, elkenjük, majd 1-1,5 dl vizet öntünk bele. Belerakjuk a csirkecombokat, fűszerezzük, majd fóliával lefedve 45 percig 250 fokon sütjük.

    Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és a tepsiben lévő zsiradékkal megöntözve pirosra sütjük kb. 10 perc alatt.

    A köret elkészítése:

    A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leöntjük a levét, megpucoljuk és forró olajban aranysárgára sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá