Csirkecomb gombás töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 3 db zsemle
  • 3 tojás
  • 1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve,
  • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor vágott petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 15 dkg vargányagomba

További hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb (kb. 1,2 kg volt)
  • bors
  • majoránna

A csirkecombokat az alábbi fűszerkeverékbe forgattam:

  • bors
  • őrölt majoránna

Körethez:

  • 1 kg apróbb burgonya

A tálaláshoz:

  • házi savanyúság

Elkészítése:

A zsemléket vízbe, vagy tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és összekeverjük a tojással, majd a töltelék többi hozzávalójával.

A combokat befűszerezzük, majd a bőrüket fellazítjuk, majd egy kiskanál segítségével a bőr alá nyomkodjuk a tölteléket és fehér cérnával összevarrjuk.

Egy tepsibe 3 ek olajat öntünk, elkenjük, majd 1-1,5 dl vizet öntünk bele. Belerakjuk a csirkecombokat, fűszerezzük, majd fóliával lefedve 45 percig 250 fokon sütjük.

Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát és a tepsiben lévő zsiradékkal megöntözve pirosra sütjük kb. 10 perc alatt.

A köret elkészítése:

A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd leöntjük a levét, megpucoljuk és forró olajban aranysárgára sütjük.