Gombás paprikás csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
- 50 dkg gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek keményítő
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.
Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.
Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, a paradicsomot, és felöntöm 5 dl vízzel. Sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.
A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverem, a paprikás léből merek hozzá, elkeverem, majd visszaöntöm.
Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.
Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.
A gombás paprikás csirke kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 91 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.