Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás paprikás csirke recept

Gombás paprikás csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb
    • 50 dkg gomba
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors
    • 1 ek pirospaprika
    • 1 ek keményítő
    • 1 pohár tejföl

    Elkészítése:

    A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.

    Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.

    Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, a paradicsomot, és felöntöm 5 dl vízzel. Sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.

    A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverem, a paprikás léből merek hozzá, elkeverem, majd visszaöntöm.

    Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.

    Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.

    A gombás paprikás csirke kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 91 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá