Gombás paprikás csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb
  • 50 dkg gomba
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek keményítő
  • 1 pohár tejföl

Elkészítése:

A kockára vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát a zsíron megpárolom, majd hozzáadom a felszeletelt gombát, és tovább párolom.

Közben előkészítem a combokat. A bőrt lenyúzom róla, és félbevágom.

Amikor a gomba zsírjára sült, megszórom pirospaprikával és borssal. Hozzáadom a húst, a felaprított paprikát, a paradicsomot, és felöntöm 5 dl vízzel. Sózom, és a hús puhulásáig főzöm. Néha óvatosan megkeverem.

A végén a tejfölt és a keményítőt simára keverem, a paprikás léből merek hozzá, elkeverem, majd visszaöntöm.

Óvatosan elkeverem, egyet forralok rajta, és tálalom.

Kifőtt tésztával, vagy nokedlivel kínálom.