Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal recept

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 egész csirkecomb
    • 2-3 fej vöröshagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 50 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • olaj

    A túrógombóchoz:

    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek búzadara
    • 1 csokor kapor
    • tejföl

    Elkészítése:

    Hagyományos pörköltet készítünk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, átkeverjük. A megtisztított, cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk, belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.

    A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással, sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, és beledolgozzuk a búzadarát is. Min. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson. Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá búzadarát, szét ne essen főzés közben. Sóval ízesített vizet forralunk és viszonylag nagy gombócokat formálunk a két nedves tenyerünk között a túróból, majd ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk.

    A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok. Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal szedjük ki a vízből. A tányérokba adagoljunk egyenlő mennyiségű húst, gombát, mellé a túrógombócot – és kanalazzunk rá bőséges tejfölt!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá