Fűszeres csirkemell hasábburgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell filé
- olaj
A fűszerezéséhez:
- fokhagymakrém
- só
- 1 nagyobb vöröshagyma
- őrölt bors
- kevés majoránna
A körethez:
- hasábburgonya, vagy rizs
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, fólia alatt kissé kiklopfoljuk, de ne legyen vékony nagyon, csak a rostok miatt kell. Utána mindkét oldalát megkenjük bőségesen fokhagymakrémmel, kicsit megsózzuk,borsozzuk, majd az olajon megpároljuk egyenként őket.
Ha kész visszarakjuk a serpenyőbe és rákarikázzuk a vöröshagymát, teszünk rá majoránnát, majd tovább pároljuk, amíg szép aranybarna nem lesz. Ne süssük sokáig, mert akkor kiszárad! Köretként hasábburgonya lehet, vagy kukoricás rizs, savanyúság, saláta.
Tipp:
A fokhagymakrém nagyon jól helyettesíthető medvehagyma-pestoval, vagy frissen préselt fokhagymával. Én tálalás előtt kicsit meghintem őrölt pirospaprikával a tetejüket. Még finomabb, ha sütés előtt, kevés szalonna csíkot teszünk a húsok alá,s azon sütjük ki.