Fűszeres csirkefalatok pirított zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek ecet 6%
- 2 ek szójaszósz
- 4 ek olívaolaj
- 2 ek víz
- 1 tk curry
- 1 tk porcukor
- 1 tk só
- 4 csepp Tabasco szósz
- 1 csillagtök
- 2 lila hagyma
- 0,5 fej káposzta
- 2 kápia paprika
- 1 ek keményítő
Elkészítése:
A csirkehúst csíkokra vágom. A zöldségek kivételével a többi összetevőt egy kis tálkában összekeverem úgy, hogy az olajnak csak a felét használom.
Ezután a szósz felét a húsra öntöm, elkeverem, és 15 percre hűtőbe teszem.
Amíg a hús pácolódik, megtisztítom és felaprítom a zöldségeket. A hagymát és káposztát 2 centis kockára, a paprikát karikára, a csillagtököt, ha zsenge, kisebb darabokra szeletelem, ha idősebb, eltávolítom a magházat és úgy szeletelem.
Felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wokba borítom a húst, és fehéredésig pirítom. Ha kész, kiborítom egy tálba. Ezután a serpenyőben felforrósítom a maradék olajat, majd belerakom a káposztát és gyakran kavarva, pirítani kezdem. Picit később beleteszem a hagymát és a csillagtököt, végül a paprikát. Ezekkel együtt tovább pirítom.
Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, beleöntöm a maradék szószt, elkeverem, hozzáadom a húst és tálalom.
Akkor finom, ha a zöldségek nem puhulnak meg, roppanósak maradnak.
Tálalható kifőtt tésztával, de önmagában is.
A fűszeres csirkefalatok pirított zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 9 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »