Fűszeres csirkefalatok pirított zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek ecet 6%
  • 2 ek szójaszósz
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek víz
  • 1 tk curry
  • 1 tk porcukor
  • 1 tk só
  • 4 csepp Tabasco szósz
  • 1 csillagtök
  • 2 lila hagyma
  • 0,5 fej káposzta
  • 2 kápia paprika
  • 1 ek keményítő

Elkészítése:

A csirkehúst csíkokra vágom. A zöldségek kivételével a többi összetevőt egy kis tálkában összekeverem úgy, hogy az olajnak csak a felét használom.

Ezután a szósz felét a húsra öntöm, elkeverem, és 15 percre hűtőbe teszem.

Amíg a hús pácolódik, megtisztítom és felaprítom a zöldségeket. A hagymát és káposztát 2 centis kockára, a paprikát karikára, a csillagtököt, ha zsenge, kisebb darabokra szeletelem, ha idősebb, eltávolítom a magházat és úgy szeletelem.

Felforrósított, magas falú serpenyőbe, vagy wokba borítom a húst, és fehéredésig pirítom. Ha kész, kiborítom egy tálba. Ezután a serpenyőben felforrósítom a maradék olajat, majd belerakom a káposztát és gyakran kavarva, pirítani kezdem. Picit később beleteszem a hagymát és a csillagtököt, végül a paprikát. Ezekkel együtt tovább pirítom.

Amikor a zöldségek elkezdenek puhulni, beleöntöm a maradék szószt, elkeverem, hozzáadom a húst és tálalom.

Akkor finom, ha a zöldségek nem puhulnak meg, roppanósak maradnak.

Tálalható kifőtt tésztával, de önmagában is.