Fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 kk fokhagymapor, vagy 3 gerezd fokhagyma
- 2 kk grill fűszer keverék
- só
Chutney:
- 3 paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 0,5 görögdinnye héja
- 2 chilipaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk bazsalikom (szárított, morzsolt)
- 1 tk borsikafű (szárított, morzsolt)
- 0,5 dl balzsamecet
- 10 ek kristálycukor
- 1 tk só
Elkészítése:
A húst 2 centis kockára darabolom, a fűszereket elkeverem az olajban, beleforgatom a húst, és hűtőbe teszem.
A chutney-hoz a paprikát és a vöröshagymát apró kockára vágom. A chilipaprikát apróra vágom, a fokhagymát összezúzom. A görögdinnye héjáról eltávolítom a külső zöld héjat, a többit fél centis kockára aprítom.
Az olívaolajon megpárolom a paprikát és a hagymát. Hozzáadom a dinnyehéj kockákat, a chilipaprikát, a bazsalikomot, a borsikafüvet, a balzsamecetet és a cukrot. Az egészet állandó keverés mellett erős lángon addig forralom, amíg meg nem puhul minden. Ha kész, megsózom, és félreteszem.
A húst egy felforrósított serpenyőbe borítom, és megpirítom, majd elkeverem a chutney-val, és összeforralom.
Kifőtt tésztával tálalom.
A fűszeres csirkefalatok görögdinnyehéj chutney-val kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 5 g