Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fritőz csirke körettel recept

Fritőz csirke körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkeszárny
    • 4 csirkecomb
    • 1 csontos csirkemell
    • 3 cső kukorica
    • 60 dkg burgonya
    • 1,5 l étolaj
    • olajsütő ennek hiányában magas falú lábas fedővel

    Elkészítése:

    Meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk a burgonyát.

    Az olajat beleöntjük a fritőzbe vagy a lábasba, felmelegítjük a krumplisütéshez való hőfokra. Közben megtisztítjuk a csirkedarabokat, majd enyhén besózzuk. Megtisztítjuk a kukoricákat, kettétörjük.

    Kezdhetjük a sütést: a lényeg a sorrend, először a burgonyát, utána a kukoricát, végül a csontos húst sütjük meg. Szépen tálra rendezzük, a burgonyát csak tálaláskor sózzuk meg. A kukorica enyhén pirulva a saját cukortartalmától kellemes édeskés ízt kap, nem szükséges sózni. A hús nem igényel más fűszert a són kívül, az előtte sütöttek miatt.

    Tipp:

    Nyáron friss salátával, télen inkább birs kompóttal kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá