Fritőz csirke körettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkeszárny
  • 4 csirkecomb
  • 1 csontos csirkemell
  • 3 cső kukorica
  • 60 dkg burgonya
  • 1,5 l étolaj
  • olajsütő ennek hiányában magas falú lábas fedővel

Elkészítése:

Meghámozzuk, megmossuk, ujjnyi vastagra felkarikázzuk a burgonyát.

Az olajat beleöntjük a fritőzbe vagy a lábasba, felmelegítjük a krumplisütéshez való hőfokra. Közben megtisztítjuk a csirkedarabokat, majd enyhén besózzuk. Megtisztítjuk a kukoricákat, kettétörjük.

Kezdhetjük a sütést: a lényeg a sorrend, először a burgonyát, utána a kukoricát, végül a csontos húst sütjük meg. Szépen tálra rendezzük, a burgonyát csak tálaláskor sózzuk meg. A kukorica enyhén pirulva a saját cukortartalmától kellemes édeskés ízt kap, nem szükséges sózni. A hús nem igényel más fűszert a són kívül, az előtte sütöttek miatt.

Tipp:

Nyáron friss salátával, télen inkább birs kompóttal kínáljuk.