Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti kacsaleves recept

Frankfurti kacsaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kacsahús
    • 1 kelkáposzta
    • 1 vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 3 burgonya
    • 1 kk majoranna
    • 1 kk őrölt kömény
    • 1 pohár tejföl
    • 1 ek keményítő
    • 1 késhegynyi kurkuma
    • őrölt bors
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.

    A felesleges zsírokat felkockázzuk, és kisütjük. 2 ek kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.

    A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk. A káposztát metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk. Ugyanígy a feldarabolt répákat és a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel. Fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk. Amikor már szinte puha minden, tegyük bele a tésztát.

    Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta és tálaljuk.

    Tipp:

    Ezt a levest úgy készítem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használok. A kacsa bármely része felhasználható, ebbe a levesbe egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét főztem bele. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá