Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst vékonyra felcsíkozzuk, a hagymát apró kockára vágjuk.
A felesleges zsírokat felkockázzuk, és kisütjük. 2 ek kisütött kacsazsíron megdinszteljük a hagymát és az áttört fokhagymát, majd rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és erős lángon fedő alatt 5 percig pároljuk. Ha szükséges, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
A kelkáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk. A káposztát metéltre szeleteljük, majd a húshoz adjuk. Ugyanígy a feldarabolt répákat és a krumplit is hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel. Fűszerezzük majorannával, kurkumával és köménnyel, ízlés szerint sózzuk. Amikor már szinte puha minden, tegyük bele a tésztát.
Ha minden megpuhult, behabarjuk. A habaráshoz a tejfölt simára keverjük a keményítővel és a forró levesből vett lével, majd visszaöntjük a levesbe az egészet, elkeverjük, egyet forralunk rajta és tálaljuk.
Ezt a levest úgy készítem el, mint a frankfurti levest, csak virsli helyett kacsahúst használok. A kacsa bármely része felhasználható, ebbe a levesbe egy pecsenyekacsa kicsontozott combját és mellét főztem bele. A többi része a vasárnapi húslevesben végezte.