Fokhagymás-tejfölös csirkekockák 25 perc alatt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 nagy csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 0,5 dl víz
- 1 púpos tk liszt
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3 dl tejföl
- 3-4 szál petrezselyemlevél
- 20 dkg kagyló tészta
Elkészítése:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.
Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.
Melegen, a tésztával kínáljuk.
Tipp:
Rettenetesen egyszerű, gyorsan elkészíthető húsos fogás, amit a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejföl pedig krémessé varázsol. Főtt tésztát kínáltam hozzá.
A fokhagymás-tejfölös csirkekockák 25 perc alatt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 16 g
Zsír: 8 g