Fokhagymás-tejfölös csirkekockák 25 perc alatt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás-tejfölös csirkekockák 25 perc alatt

Hozzávalók:

  • 1 nagy csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 0,5 dl víz
  • 1 púpos tk liszt
  • 1 púpos kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 3 dl tejföl
  • 3-4 szál petrezselyemlevél
  • 20 dkg kagyló tészta

Elkészítése:

A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.

Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.

Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.

Melegen, a tésztával kínáljuk.

Tipp:

Rettenetesen egyszerű, gyorsan elkészíthető húsos fogás, amit a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejföl pedig krémessé varázsol. Főtt tésztát kínáltam hozzá.