Hozzávalók:
Elkészítése:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk, hagyjuk kicsit lecsepegni.
Egy edényben olajat forrósítunk, majd a csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Meghintjük sóval, borssal, felengedjük kb. 0,5 dl vízzel, és fedő alatt puhára főzzük.
Ez alatt a tejfölt simára keverjük a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).
Egy fazékban, sós vízben a tésztát puhára főzzük. Átöblítjük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni.
Pár szál friss petrezselyemlevelet megmosunk, és apróra vágunk.
Ha a hús puha, és elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a fokhagymás tejfölt.
Jól átforgatjuk, és hagyjuk átforrósodni. Elzárjuk, és megszórjuk a petrezselyemlevéllel.
Melegen, a tésztával kínáljuk.
Rettenetesen egyszerű, gyorsan elkészíthető húsos fogás, amit a fokhagyma kellemesen ízletessé, a tejföl pedig krémessé varázsol. Főtt tésztát kínáltam hozzá.