Fokhagymás sült pulykaszárny recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 db pulykaszárny (kb.fél kg.)
- kb 6 gerezd fokhagyma
- tej
- szárnyas fűszerkeverék (tetszés szerinti)
- só, bors
Körethez:
- burgonya
- rozmaring
- vaj
- fokhagyma
Elkészítése: A szárnyakat előző este megtisztítottam, majd egy kisebb edénybe, ami jól körülöleli beletettem. Annyi tejet öntöttem rá ami ellepte, majd beletettem a zúzott fokhagymát.1 éjszakát pácolódott a hűtőben. Másnap leitattam róla a tejet és befűszereztem. Egy jénait kivajaztam és beletettem a szárnyakat, majd ráöntöttem a fokhagymás tejet. Forró sütőben pirosra sütöttem.
A körethez a megtisztított burgonyát negyedekre vágtam ,tepsibe tettem, olvasztott vajjal és rozmaringgal átforgattam, alufóliát tettem rá és betettem a szárny mellé sülni. Amikor megpuhult levettem róla az alufóliát és pirosra sütöttem.Amint kivettem a sütőből zúzott fokhagymával és sóval átforgattam. Azonnal tálaltam.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.