Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás sült pulykaszárny recept

Fokhagymás sült pulykaszárny
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 db pulykaszárny (kb.fél kg.)
    • kb 6 gerezd fokhagyma
    • tej
    • szárnyas fűszerkeverék (tetszés szerinti)
    • só, bors

    Körethez:

    • burgonya
    • rozmaring
    • vaj
    • fokhagyma

    Elkészítése: A szárnyakat előző este megtisztítottam, majd egy kisebb edénybe, ami jól körülöleli beletettem. Annyi tejet öntöttem rá ami ellepte, majd beletettem a zúzott fokhagymát.1 éjszakát pácolódott a hűtőben. Másnap leitattam róla a tejet és befűszereztem. Egy jénait kivajaztam és beletettem a szárnyakat, majd ráöntöttem a fokhagymás tejet. Forró sütőben pirosra sütöttem.
    A körethez a megtisztított burgonyát negyedekre vágtam ,tepsibe tettem, olvasztott vajjal és rozmaringgal átforgattam, alufóliát tettem rá és betettem a szárny mellé sülni. Amikor megpuhult levettem róla az alufóliát és pirosra sütöttem.Amint kivettem a sütőből zúzott fokhagymával és sóval átforgattam. Azonnal tálaltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá