Fokhagymás sült pulykaszárny

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fokhagymás sült pulykaszárny

Hozzávalók:

  • 3 db pulykaszárny (kb.fél kg.)
  • kb 6 gerezd fokhagyma
  • tej
  • szárnyas fűszerkeverék (tetszés szerinti)
  • só, bors

Körethez:

  • burgonya
  • rozmaring
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítése: A szárnyakat előző este megtisztítottam, majd egy kisebb edénybe, ami jól körülöleli beletettem. Annyi tejet öntöttem rá ami ellepte, majd beletettem a zúzott fokhagymát.1 éjszakát pácolódott a hűtőben. Másnap leitattam róla a tejet és befűszereztem. Egy jénait kivajaztam és beletettem a szárnyakat, majd ráöntöttem a fokhagymás tejet. Forró sütőben pirosra sütöttem.
A körethez a megtisztított burgonyát negyedekre vágtam ,tepsibe tettem, olvasztott vajjal és rozmaringgal átforgattam, alufóliát tettem rá és betettem a szárny mellé sülni. Amikor megpuhult levettem róla az alufóliát és pirosra sütöttem.Amint kivettem a sütőből zúzott fokhagymával és sóval átforgattam. Azonnal tálaltam.