Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás-mustáros csirkemell steak és baconbe göngyölt spárga recept

Fokhagymás-mustáros csirkemell steak és baconbe göngyölt spárga
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A göngyölt spárgához:

    • 40 dkg fehér spárga
    • 40 dkg zöld spárga
    • 20 dkg füstölt, húsos bacon szalonna
    • kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint

    A csirkemell steak-hez:

    • 0,5 kg csirkemell filé
    • 5 mokkáskanál zöldfűszeres mustár
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 5-10 dkg füstölt tarja
    • kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    Míg a fehér spárgát mindig pucolnunk kell, a zölddel könnyebb a dolgunk: ezt általában elég csak megmosni, fás végét letörni (nem vágni!), és már készíthetjük is. A fehér spárga hámozását a spárgasíp alatt kb. 2 cm-rel kezdjük, és ami nagyon fontos, hogy lefelé húzzuk a külső rétegeket.

    A megtisztított spárgákat baconba göngyöljük (3 db-ot egy baconbe) majd a spárga-csomagokat jénai tálba tesszük (én szórtam rá egy kevés himalája sót és borsot is) és előmelegített (200 fokos) sütőben 20 percet sütjük.

    Amíg sül, elkészítjük a csirkemell steaket.

    Én wokban dolgoztam. A tarját kisebb kockára vágjuk és elősütjük, majd félretesszük. A kisült zsírjában elhelyezzük a csirkemell szeleteket, és megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, aztán hozzáadjuk a mustárt és újra összesütjük.

    Az utolsó 1-2 percben az előre megtisztított fokhagymát rákarikázzuk, összesül és kész.

    Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.

    Tipp:

    Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá