Hozzávalók:
A göngyölt spárgához:
A csirkemell steak-hez:
Elkészítése:
Míg a fehér spárgát mindig pucolnunk kell, a zölddel könnyebb a dolgunk: ezt általában elég csak megmosni, fás végét letörni (nem vágni!), és már készíthetjük is. A fehér spárga hámozását a spárgasíp alatt kb. 2 cm-rel kezdjük, és ami nagyon fontos, hogy lefelé húzzuk a külső rétegeket.
A megtisztított spárgákat baconba göngyöljük (3 db-ot egy baconbe) majd a spárga-csomagokat jénai tálba tesszük (én szórtam rá egy kevés himalája sót és borsot is) és előmelegített (200 fokos) sütőben 20 percet sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a csirkemell steaket.
Én wokban dolgoztam. A tarját kisebb kockára vágjuk és elősütjük, majd félretesszük. A kisült zsírjában elhelyezzük a csirkemell szeleteket, és megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, aztán hozzáadjuk a mustárt és újra összesütjük.
Az utolsó 1-2 percben az előre megtisztított fokhagymát rákarikázzuk, összesül és kész.
Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.
Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.