Fokhagymás-mustáros csirkemell steak és baconbe göngyölt spárga

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fokhagymás-mustáros csirkemell steak és baconbe göngyölt spárga

Hozzávalók:

A göngyölt spárgához:

  • 40 dkg fehér spárga
  • 40 dkg zöld spárga
  • 20 dkg füstölt, húsos bacon szalonna
  • kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint

A csirkemell steak-hez:

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • 5 mokkáskanál zöldfűszeres mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5-10 dkg füstölt tarja
  • kevés himalája só és őrölt, fekete bors ízlés szerint

Elkészítése:

Míg a fehér spárgát mindig pucolnunk kell, a zölddel könnyebb a dolgunk: ezt általában elég csak megmosni, fás végét letörni (nem vágni!), és már készíthetjük is. A fehér spárga hámozását a spárgasíp alatt kb. 2 cm-rel kezdjük, és ami nagyon fontos, hogy lefelé húzzuk a külső rétegeket.

A megtisztított spárgákat baconba göngyöljük (3 db-ot egy baconbe) majd a spárga-csomagokat jénai tálba tesszük (én szórtam rá egy kevés himalája sót és borsot is) és előmelegített (200 fokos) sütőben 20 percet sütjük.

Amíg sül, elkészítjük a csirkemell steaket.

Én wokban dolgoztam. A tarját kisebb kockára vágjuk és elősütjük, majd félretesszük. A kisült zsírjában elhelyezzük a csirkemell szeleteket, és megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, aztán hozzáadjuk a mustárt és újra összesütjük.

Az utolsó 1-2 percben az előre megtisztított fokhagymát rákarikázzuk, összesül és kész.

Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.

Tipp:

Tálaláskor egy-két csipet szezámmagot szórtam mindkét tányérra továbbá snidlinggel és újhagyma szárával díszítettem a húst.