Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemell filé
- 2 ek fokhagymás chiliszósz
- 2 ek kókuszolaj
A párolt rizs hozzávalói:
- 5 dkg rizs
- 1 dl forró víz
- só
- 2 tk kókuszolaj
A saláta hozzávalói:
- sárgarépa
- fejes káposzta
- kínai kel
- endívia saláta
- salátalé
Elkészítése:
Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lefedve előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tesszük. Amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a rizs is elkészül. Nem kell kevergetni!
Másodiknak készüljön a saláta, azt sem baj, ha áll kicsit a salátalében. Én most bolti, előkészített friss salátát vásároltam, azok az alapanyagok voltak benne, amiket felsoroltam. Éppen egy személynek való adag. A salátalevet pedig saját ízlésem szerint só-víz-édesítő-ecet kombóból állítottam össze. A saláta abban állt, amíg elkészült a hús.
A húshoz a kókuszolajat felforrósítottam, majd a csíkokra vágott csirkemell csíkokat beledobtam és kb. addig pirítottam amíg mind kifehéredett, meg még egy kicsit. Ekkor hozzáadtam kb. 2 ek. fokhagymás-chiliszószt, azzal is pirítottam egy percet és máris elkészült a hús is.
Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.
Tipp:
Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.