Fokhagymás-chilis csirkemell csíkok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell filé
  • 2 ek fokhagymás chiliszósz
  • 2 ek kókuszolaj

A párolt rizs hozzávalói:

  • 5 dkg rizs
  • 1 dl forró víz
  • 2 tk kókuszolaj

A saláta hozzávalói:

  • sárgarépa
  • fejes káposzta
  • kínai kel
  • endívia saláta
  • salátalé

Elkészítése:

Elsőnek a párolt rizst készítjük el, az készül el legtovább. A rizst a kókuszolajon addig futtatjuk, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáöntünk dupla mennyiségű forró vizet, sózzuk és lefedve előmelegített, de takaréklángon lévő sütőbe tesszük. Amíg a többi hozzávalót elkészítjük, a rizs is elkészül. Nem kell kevergetni!

Másodiknak készüljön a saláta, azt sem baj, ha áll kicsit a salátalében. Én most bolti, előkészített friss salátát vásároltam, azok az alapanyagok voltak benne, amiket felsoroltam. Éppen egy személynek való adag. A salátalevet pedig saját ízlésem szerint só-víz-édesítő-ecet kombóból állítottam össze. A saláta abban állt, amíg elkészült a hús.

A húshoz a kókuszolajat felforrósítottam, majd a csíkokra vágott csirkemell csíkokat beledobtam és kb. addig pirítottam amíg mind kifehéredett, meg még egy kicsit. Ekkor hozzáadtam kb. 2 ek. fokhagymás-chiliszószt, azzal is pirítottam egy percet és máris elkészült a hús is.

Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.

Tipp:

Tálalásnál finomra vágott petrezselyemzöldet szórtam a húsra és a rizsre. A salátát mellé tettem.