Egyszerű pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykacombfilé
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek vargánya gombapor
- 1 tk borsikafű
- 1 tk rozmaring
- 1 tk bazsalikom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
- 1 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsíron egy edényben megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a fűszereket és a gombaport. Felöntjük borral, hozzáadjuk a húst. Sózzuk és a fedő alatt puhára főzzük. Időnként keverjük át.
Ha megpuhult, galuskával, főtt tésztával vagy salátával kínáljuk. Főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »