Egyszerű pulykatokány recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykacombfilé
- 2 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek vargánya gombapor
- 1 tk borsikafű
- 1 tk rozmaring
- 1 tk bazsalikom
- 2 ek zsír (kacsa, liba, stb.)
- 1 dl száraz vörösbor
- só
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsíron egy edényben megdinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk. Rászórjuk a fűszereket és a gombaport. Felöntjük borral, hozzáadjuk a húst. Sózzuk és a fedő alatt puhára főzzük. Időnként keverjük át.
Ha megpuhult, galuskával, főtt tésztával vagy salátával kínáljuk. Főzelékek feltétjeként is megállja a helyét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »