Édes-savanyú csirkemell falatkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 ek szójaszósz
- 0,5 dl almaecet
- 3 ek ketchup
- 3 ek méz
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg csirkemell filé
- 4 ek gm étkezési keményítő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kaliforniai paprika
- 3 szál újhagyma
- ízlés szerint só, bors és szezámmag
Elkészítése:
Az öntethez összekeverem a szójaszószt, az almaecetet, a ketchupot, a mézet és a fokhagymát, majd félreteszem.
A csirkemellt alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb kockákra vágom, egy tálba teszem és sózom, borsozom. Rászórom a keményítőt, nyakon öntöm a felvert tojással és alaposan elkeverem.
Egy serpenyőben olajat hevítek, majd megsütöm benne a csirkemell kockákat aranybarnára.
Amikor a hús már szépen megpirult, hozzáadom a felaprított kaliforniai paprikát, a felkarikázott újhagymát, néhány percig párolom, majd meglocsolom az előre kikevert szósszal, összeforgatom, néhány percet pirítom és legvégén megszórom szezámmaggal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »