Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú-csípős csirkemell recept

Édes-savanyú-csípős csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell filé
    • fél szál póréhagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 hegyes erős paprika vagy chili paprika
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 1 sárga kaliforniai paprika
    • 1 zöld kaliforniai paprika
    • 1 ananász vagy darabolt ananászkonzerv
    • 3 ek ketchup
    • 2 ek fehérbor ecet
    • 2 ek szójaszósz
    • 3 ek méz
    • 1 ek keményítő
    • 1 mk őrölt fehér bors
    • olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

    A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb két deciliter vízzel elkevert keményítőt.

    Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről. Rizs körettel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá