Édes-savanyú-csípős csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Édes-savanyú-csípős csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • fél szál póréhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 hegyes erős paprika vagy chili paprika
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 ananász vagy darabolt ananászkonzerv
  • 3 ek ketchup
  • 2 ek fehérbor ecet
  • 2 ek szójaszósz
  • 3 ek méz
  • 1 ek keményítő
  • 1 mk őrölt fehér bors
  • olaj

Elkészítése:

A csirkemellet, póréhagymát, kaliforniai paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat wokban vagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a sárgarépát, paprikákat és pár percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a lecsepegtetett ananászt és a póréhagymát. Ráöntjük az ecetet, egy decilitert az ananász levéből, szójaszószt, ketchupot, mézet és kb két deciliter vízzel elkevert keményítőt.

Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről. Rizs körettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!