Currys kölessel töltött csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 10 szem fekete bors
- só
Továbbá:
- só
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- 1 ek ketchup
- 1 dl sör
Töltelékbe:
- 20 dkg csirkemáj
- 10 dkg előfőzött köles
- őrölt bors
- curry por
- őrölt pirospaprika
- morzsolt majoránna
- 1 vöröshagyma
- kevés cayenne bors
- 1 citrom reszelt héja
- kevés fokhagymapor
- fél citrom leve
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Körethez:
- 2 kg krumpli
- 3 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt pirospaprika
- kevés morzsolt bazsalikomlevél
- étolaj
Elkészítése:
A csirkét hideg vízben feltettem főni néhány szem borssal, 1 kanál sóval. 30 percig előfőztem.
A csirkemájat külön edényben megfőztem fűszer nélkül.
A kölest csirke alaplében megfőztem az előírás szerint.
A közben meghűlt csirkemájat feldaraboltam apróra.
Összeállítottam a csirke töltelékét: A vöröshagymát nagyon apróra daraboltam, enyhén megsóztam, majd elkevertem a darabolt csirkemájjal, a megfőtt kölessel, kevés borssal, sóval, majoránnával, 1 kanál curryporral, (paszta is használható) kevés őrölt pirospaprikával, pici cayenne borssal, ( csilipehely is használható hozzá, vagy csípős őrölt paprika).
Hozzáreszeltem egy citrom héját, és belefacsartam fél citrom levét, kevés fokhagymaporral, és 2 tojással elkevertem, majd megtöltöttem vele a csirkét.
A csirke lábait összekötöttem, és kívülről megsóztam, kevés őrölt pirospaprikával, 1 kanál ketchuppal elkevert 1 kanál olajjal kívülről bekentem.
A krumplit megpucoltam, kockákra vágtam, megsóztam, kevés őrölt paprikával, bazsalikomlevéllel, és kevés étolajjal jól elkevertem. Hozzákevertem a felcsíkozott hagymát, a fokhagymagerezdeket, és a tepsi aljára terítettem.
Erre fektettem a töltött csirkét, majd lefóliáztam, és a sütőbe tettem. Addig sütöttem, míg a krumpli is megpuhult. A legvégén a fóliát levéve 1 dl sört öntöttem a csirke tetejére csak azért, hogy kicsit ropogósabb legyen a csirke bőre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »