Csőbensült csirkefalatok articsókával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 5 db burgonya
- 1 db csirkemell filé
- 2 doboz articsókaszív (16-20 db)
- 5 db paradicsom
- 1 doboz magozott fekete olívabogyó (15 dkg)
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg sajt, nálam füstölt parenyica
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.
A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.
A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.
Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.
A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.
A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.
Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.
Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.
Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.