Csőbensült csirkefalatok articsókával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 5 db burgonya
- 1 db csirkemell filé
- 2 doboz articsókaszív (16-20 db)
- 5 db paradicsom
- 1 doboz magozott fekete olívabogyó (15 dkg)
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk kakukkfű
- 1 tk borsikafű
- 1 tk oregano
- 1 tk bazsalikom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 5 dkg sajt, nálam füstölt parenyica
- só
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra felvágom, 1 ek olajon fehéredésig pirítom, megszórom borsikafűvel, kakukkfűvel, megsózom és félreteszem.
A krumplit meghámozom, fél centis karikákra szeletelem, sós vízben félig megfőzöm, leöntöm a vizet róla és félreteszem.
A paradicsomokat keresztbe bevágom 2-3 percre forró vízbe teszem, lehúzom a bőrét 3-4 szeletre vágom és félreteszem.
Az articsókaszíveket és az olívákat lecsepegtetem, félbevágom.
A tejszínt, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a bazsalikomot összekeverem.
A maradék olajjal kikenem egy hőálló tál alját.
Elhelyezem rajta a krumpli szeleteket, következő rétegben a húst, az articsókát, majd a paradicsomot és az olívabogyót.
Végül ráöntöm a tejszínes tojáskeveréket, sajtot reszelek a tetejére.
Sütőbe tolom és 200 fokos sütőben 40 perc alatt pirosra sütöm a tetejét.
Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »