Csirketekercsek aszalt paradicsommal és mozzarellával recept
Hozzávalók:
- 3 fél csirkemellfilé
- 6 szelet feketeerdei sonka
- 12 dkg mozzarella
- 3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és a felesleges vizet leitatjuk róla. Ketté vágjuk, de ne vágjuk át teljesen, csak annyira, hogy szét tudjuk hajtani, akár egy könyvet. Így szép nagy szelet húsokat kapunk. Enyhén klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd szórjuk be sóval, borssal.
Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet sonkát, helyezzük rá a felszeletelt mozzarellát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot. Feltekerjük és fogpiszkálóval rövzítsük.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a húsokat aranysárgára sütjük.
A megsült tekercseket picit hagyjuk hűlni, majd felszeletelve, friss salátával, vagy rizzsel (vadrizs, barna rizs) kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

