Csirketekercsek aszalt paradicsommal és mozzarellával recept

Hozzávalók:
- 3 fél csirkemellfilé
- 6 szelet feketeerdei sonka
- 12 dkg mozzarella
- 3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és a felesleges vizet leitatjuk róla. Ketté vágjuk, de ne vágjuk át teljesen, csak annyira, hogy szét tudjuk hajtani, akár egy könyvet. Így szép nagy szelet húsokat kapunk. Enyhén klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd szórjuk be sóval, borssal.
Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet sonkát, helyezzük rá a felszeletelt mozzarellát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot. Feltekerjük és fogpiszkálóval rövzítsük.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a húsokat aranysárgára sütjük.
A megsült tekercseket picit hagyjuk hűlni, majd felszeletelve, friss salátával, vagy rizzsel (vadrizs, barna rizs) kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »