Csirketekercsek aszalt paradicsommal és mozzarellával recept

Hozzávalók:
- 3 fél csirkemellfilé
- 6 szelet feketeerdei sonka
- 12 dkg mozzarella
- 3 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk és a felesleges vizet leitatjuk róla. Ketté vágjuk, de ne vágjuk át teljesen, csak annyira, hogy szét tudjuk hajtani, akár egy könyvet. Így szép nagy szelet húsokat kapunk. Enyhén klopfoljuk ki a hússzeleteket, majd szórjuk be sóval, borssal.
Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet sonkát, helyezzük rá a felszeletelt mozzarellát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot. Feltekerjük és fogpiszkálóval rövzítsük.
Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk és a húsokat aranysárgára sütjük.
A megsült tekercseket picit hagyjuk hűlni, majd felszeletelve, friss salátával, vagy rizzsel (vadrizs, barna rizs) kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »