Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 3 szál sárgarépa
- 1/2 fej brokkoli
- 2 fej vöröshagyma
- ½ fej karfiol
- 2 db kaliforniai paprika
- 20 dkg kelbimbó
- ½ szál póréhagyma
- 2 szem burgonya
- 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
- 1 mk. őrölt bors
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet cayenne-i bors
- só ízlés szerint
- 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.