Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve recept

Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkeszárny
    • 3 szál sárgarépa
    • 1/2 fej brokkoli
    • 2 fej vöröshagyma
    • ½ fej karfiol
    • 2 db kaliforniai paprika
    • 20 dkg kelbimbó
    • ½ szál póréhagyma
    • 2 szem burgonya
    • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
    • 1 mk. őrölt bors
    • 1 csipet őrölt kömény
    • 1 csipet cayenne-i bors
    • só ízlés szerint
    • 5 cl olíva olaj

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.

    A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.

    A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

    Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.

    Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá