Csirkeszárnyak zöldségágyon sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 szál sárgarépa
  • 1/2 fej brokkoli
  • 2 fej vöröshagyma
  • ½ fej karfiol
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 20 dkg kelbimbó
  • ½ szál póréhagyma
  • 2 szem burgonya
  • 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
  • 1 mk. őrölt bors
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 csipet cayenne-i bors
  • só ízlés szerint
  • 5 cl olíva olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A csirkeszárnyakat megmossuk, és sózzuk. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a szárnyakat.

A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a csirkeszárnyakat, majd kb. egy deciliter vizet vagy bort öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.

A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon 35-40 percet sütjük. Levesszük róla a fóliát és szép pirosra sütjük.

Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.

Egyszerű étel, ahol a munka javáét a sütő végzi, és a zöldségeket ízlésünk szerint variálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!