Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeszárnyak egyszerűen sóval sütve recept

Csirkeszárnyak egyszerűen sóval sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • ízlés szerinti mennyiségű csirkeszárny
    • olaj
    • kevés fehér borssal meghinthető

    Elkészítése:

    A tisztított és lecsepegtetett szárnyakat megsózzuk. Tepsibe sorakoztatjuk. Megszórjuk kevés borssal. Meglocsoljuk olajjal és öntünk alá némi vizet is, majd kb 45-50 perc alatt pirosra sütjük.
    (Nem fordítottam meg, végig úgy maradt, ahogy betettem. Amikor az alján már elsült a víz és a szaft, tiszta és nem zavaros, akkor még sütjük kicsit, hogy tökéletes és ropogós legyen.)
    Tipp:
    Kacsazsírral is süthetjük ;)

    Tipp:

    Néha nem érzek igényt különleges és flancos fűszerekre, hanem egyszerűen csak az étel ízére vágyom.
    A csirke, csupán sóval fűszerezve vagy mondjuk inkább ízesítve számomra tökéletes!
    Nem egy bonyolult recept, bárki eltudja készíteni.
    A hentesnél, ahol a húst beszerzem, rendkívül szép baromfi féléket is kaphatóak, a bőrük makulátlan, házi jellegű, cseppet sem tápos!
    A bőre pedig, ropogósra sütve a friss tepertőre emlékeztet! :)
    Bármilyen körettel, legyen az burgonya, rizs, vagy saláta tálalható. Sőt friss kenyérrel sem megvetendő! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá