Csirkés tócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 6 közepes krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 nagy ek tejföl vagy görög joghurt
- 3 púpos ek finomliszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld aprítva
- só, bors ízlés szerint
Továbbá:
- zsiradék a sütéshez
- tejföl és sajt a tálaláshoz
Elkészítése:
A húst vágjuk nagyon, nagyon apróra.
A krumplit hámozzuk meg és reszeljük le a reszelő nagy lyukán. Adjuk hozzá a húst, sajtot, fokhagymát, tojást, tejfölt/joghurtot, lisztet, majd a fűszereket és alaposan lkeverjük össze. Hagyjuk 30 percig állni a masszát.
Egy serpenyőben kevés zsiradékot forrósítunk, majd 1 evőkanálnyi masszát beleteszünk és a kanál domború oldalával elegyengetjük. Közepes fokozaton megsütjük mindkét oldalát, majd a maradék masszát is így készítjük el.
Tálalhatjuk salátával és tejföllel, sajttal is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »