Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel recept

Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Kuglóf:

    • 60 dkg csirkemell filé
    • 20 dkg szeletelt bacon
    • 15 dkg füstölt tarja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
    • majoránna, szárnyas fűszerkeverék
    • margarin a forma kikenéséhez

    Krokett:

    • 1 kg főtt, megtört burgonya
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kis fej vöröshagyma
    • grill zöldség fűszerkeverék
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk.

    A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon.

    A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.

    A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.

    A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.

    Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá