Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Kuglóf:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg füstölt tarja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
- majoránna, szárnyas fűszerkeverék
- margarin a forma kikenéséhez
Krokett:
- 1 kg főtt, megtört burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- grill zöldség fűszerkeverék
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk.
A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon.
A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.
A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.
Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.