Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel recept
Ők is elkészítették
 
                            Hozzávalók:
Kuglóf:
- 60 dkg csirkemell filé
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg füstölt tarja
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
- majoránna, szárnyas fűszerkeverék
- margarin a forma kikenéséhez
Krokett:
- 1 kg főtt, megtört burgonya
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- grill zöldség fűszerkeverék
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk.
A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon.
A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.
A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.
Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											
