Hozzávalók:
Kuglóf:
Krokett:
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk.
A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon.
A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.
A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.
A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.
Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.