Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csirkés húskuglóf burgonyakrokettel

Hozzávalók:
Kuglóf:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg füstölt tarja
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt is)
  • majoránna, szárnyas fűszerkeverék
  • margarin a forma kikenéséhez

Krokett:

  • 1 kg főtt, megtört burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • grill zöldség fűszerkeverék
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet csíkokra, a füstölt tarját apróra vágjuk.

A kuglóf formát margarinnal jól kikenjük, majd a bacon szeleteket úgy fektetjük bele, hogy a széle kilógjon.

A feldarabolt húsokat befűszerezzük, hozzáadjuk a két tojást, a tejfölt és a reszelt sajtot és jól összekeverjük.

A masszát beleöntjük a formába, majd a bacon szeletek kilógó széleit ráhajtjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeveréses sütőben 165 fokon) kb. 50 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk és még visszatesszük 10 percre, hogy a bacon szépen megpiruljon.

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt kétféle hagymát, a felaprított petrezselymet, majd fűszerezzük és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jól formázható állagú legyen.

Vizes kézzel kis nudlikat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket és forró olajban 2-3 percig barnára sütjük.