Csirkés gombás rétes „lasagne” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 25 dkg barna csiperkegomba
- 1 doboz konzervparadicsom (kb 40 dkg)
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors, ízlés szerint
- 2 tk szárított oregánó és petrezselyem
- fél csomag friss bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 csomag réteslap (150 g)
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg reszelt sajt (én ementálit használtam, de megfelel a trappista és a mozzarella is)
Elkészítése:
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ezután az apróra vágott csirkemell filét és a gombát is hozzáadjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Fedő alatt tíz percet pároljuk, kétszer- háromszor átkeverjük.
Ha letelt a 10 perc hozzáöntjük a konzervparadicsomot (ha nyáron készítjük, természetesen friss paradicsomot használjunk) és a friss bazsalikomot, további tízperc alatt szósszá főzzük. Ezután félrerakjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni.
A réteslapot kiterítjük és egy hosszúkás sütőformát vékonyan kikenünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal.
Az aljára dupla réteget helyezünk, majd jöhet rá az első réteg szószos hús. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, ameddig rendelkezünk réteslappal és szósszal. Nekem ebből a mennyiségből 3 réteg lett. A tetejére szintén dupla lapot terítünk, megkenjük a tejföllel és megszórjuk a lereszelt sajttal.
Előmelegített 190 fokos sütőben alul- felül sütési funkción kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.