Csirkés gombás rétes „lasagne”

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 25 dkg barna csiperkegomba
  • 1 doboz konzervparadicsom (kb 40 dkg)
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors, ízlés szerint
  • 2 tk szárított oregánó és petrezselyem
  • fél csomag friss bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csomag réteslap (150 g)
  • 2-3 ek tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (én ementálit használtam, de megfelel a trappista és a mozzarella is)

Elkészítése:

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát és a fokhagymát. Ezután az apróra vágott csirkemell filét és a gombát is hozzáadjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük. Fedő alatt tíz percet pároljuk, kétszer- háromszor átkeverjük.

Ha letelt a 10 perc hozzáöntjük a konzervparadicsomot (ha nyáron készítjük, természetesen friss paradicsomot használjunk) és a friss bazsalikomot, további tízperc alatt szósszá főzzük. Ezután félrerakjuk, és kicsit hagyjuk kihűlni.
A réteslapot kiterítjük és egy hosszúkás sütőformát vékonyan kikenünk kb. 1 evőkanálnyi olívaolajjal.

Az aljára dupla réteget helyezünk, majd jöhet rá az első réteg szószos hús. Addig folytatjuk ezt a folyamatot, ameddig rendelkezünk réteslappal és szósszal. Nekem ebből a mennyiségből 3 réteg lett. A tetejére szintén dupla lapot terítünk, megkenjük a tejföllel és megszórjuk a lereszelt sajttal.

Előmelegített 190 fokos sütőben alul- felül sütési funkción kb. 30 percig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.