Csirkepörkölt petrezselymes burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirke felsőcomb
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- egy kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és a kockázott zöld paprikát, rátesszük a fűszerpaprikát, sót, borsot, köményt, gulyáskrémet ízlés szerint, majd hozzáadjuk a combokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd lefedve lassan készre főzzük.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, összedaraboljuk és sós vízben megfőzzük. A levét leöntjük, csak keveset hagyva rajta, majd összetörjük és hozzákeverjük a vágott petrezselymet.
Tálaláskor savanyúságot adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









