Csirkepörkölt petrezselymes burgonyával recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 80 dkg csirke felsőcomb
- 3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 zöld paprika
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- só, őrölt kömény, őrölt bors, gulyáskrém ízlés szerint
- 1 kg burgonya
- egy kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, majd a vizet leitatjuk róla. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Az olajon megdinszteljük a hagymát és a kockázott zöld paprikát, rátesszük a fűszerpaprikát, sót, borsot, köményt, gulyáskrémet ízlés szerint, majd hozzáadjuk a combokat és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd lefedve lassan készre főzzük.
Közben a burgonyát megtisztítjuk, összedaraboljuk és sós vízben megfőzzük. A levét leöntjük, csak keveset hagyva rajta, majd összetörjük és hozzákeverjük a vágott petrezselymet.
Tálaláskor savanyúságot adunk hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.