Csirkemell szőlővel recept

Hozzávalók:
- egy nagy csirkemell filé
- tartósítószermentes csirke fűszersó (zsálya, só, paprika, rozmaring)
- 1 ek napraforgóolaj
- diónyi vaj
- fél dl tokaji szamorodni
- só
- kevés zsályalevél
Elkészítése:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, a kezünkkel kissé megütögetjük. Fűszerezzük a fűszersóval és borsozzuk, majd 10-15 percig pihentetjük.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat. Ha forró, akkor beletesszük a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk, majd rátesszük a vaj felét. Kb fél dl vizet öntünk rá, majd beleteszünk egy zsálya levelet és 6-8 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor egy kicsit sózzuk, majd levesszük a fedőt és rápirítunk.
Közben megpucoljuk a szőlőt és kettőbe vágjuk kivesszük a magokat.
A bort egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a vajat és beledobjuk a szőlőszemeket. Kb 1 percig főzzük.
A csirkét párolt rizzsel és a szőlőöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Az ősz nem múlhat nálam úgy el, hogy valamilyen szőlős étel ne készüljön. :-) Ma nagyon kevés időm volt, gyorsan kellett főznöm, így egy egyszerű ételt hoztam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »