Csirkemell szőlővel recept
Hozzávalók:
- egy nagy csirkemell filé
- tartósítószermentes csirke fűszersó (zsálya, só, paprika, rozmaring)
- 1 ek napraforgóolaj
- diónyi vaj
- fél dl tokaji szamorodni
- só
- kevés zsályalevél
Elkészítése:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, a kezünkkel kissé megütögetjük. Fűszerezzük a fűszersóval és borsozzuk, majd 10-15 percig pihentetjük.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat. Ha forró, akkor beletesszük a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk, majd rátesszük a vaj felét. Kb fél dl vizet öntünk rá, majd beleteszünk egy zsálya levelet és 6-8 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor egy kicsit sózzuk, majd levesszük a fedőt és rápirítunk.
Közben megpucoljuk a szőlőt és kettőbe vágjuk kivesszük a magokat.
A bort egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a vajat és beledobjuk a szőlőszemeket. Kb 1 percig főzzük.
A csirkét párolt rizzsel és a szőlőöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Az ősz nem múlhat nálam úgy el, hogy valamilyen szőlős étel ne készüljön. :-) Ma nagyon kevés időm volt, gyorsan kellett főznöm, így egy egyszerű ételt hoztam.