Csirkemell szőlővel recept

Hozzávalók:
- egy nagy csirkemell filé
- tartósítószermentes csirke fűszersó (zsálya, só, paprika, rozmaring)
- 1 ek napraforgóolaj
- diónyi vaj
- fél dl tokaji szamorodni
- só
- kevés zsályalevél
Elkészítése:
A csirkemellet kis szeletekre vágjuk, a kezünkkel kissé megütögetjük. Fűszerezzük a fűszersóval és borsozzuk, majd 10-15 percig pihentetjük.
Egy serpenyőbe tesszük az olajat. Ha forró, akkor beletesszük a csirkemellet és mindkét oldalát megpirítjuk, majd rátesszük a vaj felét. Kb fél dl vizet öntünk rá, majd beleteszünk egy zsálya levelet és 6-8 percig pároljuk. Ha szükséges, akkor egy kicsit sózzuk, majd levesszük a fedőt és rápirítunk.
Közben megpucoljuk a szőlőt és kettőbe vágjuk kivesszük a magokat.
A bort egy kis edénybe tesszük, belerakjuk a vajat és beledobjuk a szőlőszemeket. Kb 1 percig főzzük.
A csirkét párolt rizzsel és a szőlőöntettel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Az ősz nem múlhat nálam úgy el, hogy valamilyen szőlős étel ne készüljön. :-) Ma nagyon kevés időm volt, gyorsan kellett főznöm, így egy egyszerű ételt hoztam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »